Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΘΕΑΝΩ ΑΚΟΥΣ ??????


Dimitris Soultas
Κυκλοφορεί αυτή η εγκύκλιος της Θεανώς Φωτίου, που απευθυνόμενη στους Δήμους τους λέει να συνεχίσουν να εκδίδουν βιβλιάρια Υγείας για τους ανασφάλιστους και αυτή η εγκύκλιος παρουσιάζεται ως απόδειξη κοινωνικής πολιτικής. Μόνο που αυτό που λέει το κείμενο είναι να συνεχίσει η έκδοση βιβλιαρίων σύμφωνα με την ΚΥΑ 139491/2006. Παραπέμπει δηλαδή σε υπουργική απόφαση του 2006 επί υπουργίας Αβραμόπουλου. Εκεί προβλέπεται ότι ασφάλιση δικαιούνται οι ανασφάλιστοι που έχουν ετήσιο εισόδημα, πραγματικό ή ΤΕΚΜΑΡΤΟ, 6000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 20% αν είσαι παντρεμένος.
Δηλαδή, ένας άνεργος και ανασφάλιστος που κληρονόμησε ένα δυάρι και έχει στο όνομα του ένα αυτοκίνητο, ακόμα κι αν δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του ΔΕΝ δικαιούται ασφάλισης.
Ποια είναι η νέα κοινωνική πολιτική όταν η υπουργός παραπέμπει σε υπουργική απόφαση του 2005 "μέχρι να..."; Ποια είναι η νέα κοινωνική πολιτική όταν δεν υπολογίζεται ως εισόδημα το πραγματικό, αλλά το τεκμαρτό που πετάει έξω από την ασφάλιση χιλιάδες ανθρώπους;
Δεν είναι παιχνίδι οι ανασφάλιστοι να παίζουμε μαζί τους, δεν είναι θέμα για να κάνουμε επικοινωνιακή πολιτική.
(Στο πρώτο σχόλιο ανεβάζω όλη την ΚΥΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου