Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προς Ριζοσπάστη: Kαλό το τσιγαράκι, ε; - Του Στέλιου Κούλογλου

Ο Χριστός  προσγειώνεται στη γη σε ένα βουνό, όπου ένας φιλόξενος βοσκός τον καλεί στη στάνη του. Τον φιλεύει φαγητό και ρακί, και στο τέλος ένα μπάφο. Ικανοποιημένος από την φιλοξενία, ο Χριστός αποφασίζει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα στον φιλόξενο βοσκό: "Ξέρεις ποιος είμαι; "Ο Χριστός". Και ο βοσκός: "Καλό το τσιγαράκι, ε"!"
Το ανέκδοτο μου το θύμισε ένα σχόλιο του “Ριζοσπάστη", ο οποίος κατακεραυνώνει την ημερίδα για την κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη, που οργανώνεται αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο. "Η κυβέρνησή του βάζει ταφόπλακα στη φτωχομεσαία αγροτιά", γράφει η εφημερίδα του ΚΚΕ " κι ο Κούλογλου της ανοίγει... νέους παραγωγικούς ορίζοντες με την καλλιέργεια κάνναβης, πλασάροντας τη ναρκω-κουλτούρα και την έξυπνη νομιμοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών σαν παράγοντα ανάπτυξης".
Η κλωστική κάνναβη υπήρξε ένα παραδοσιακό ελληνικό αγροτικό προϊόν, το οποίο εξαγόταν και στο εξωτερικό. «Περισσότερος χρυσός εις την Ελλάδα εξ Αιγύπτου εκ του χασίς ή εκ του καπνού», έγραφε η εφημερίδα "Εμπρός" το 1906........http://tvxs.gr/news/ellada/pros-rizospasti-kalo-tsigaraki-e-toy-stelioy-koylogloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου