Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ...καλούμαστε να οικοδομήσουμε ένα νέο, ευρωπαϊκό...



 Καλούμαστε να οικοδομήσουμε ένα νέο, ευρωπαϊκό τουριστικό μοντέλο, που οφείλει να είναι ανταγωνιστικό, που θα τονώνει την εργασία, θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, αλλά δεν θα λειτουργεί σε βάρος του περιβάλλοντος, δεν θα λειτουργεί σε βάρος της σπουδαίας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Καλούμαστε να δράσουμε σε ένα νέο διεθνές οικονομικό τοπίο όπου καθοριστικό ρόλο παίζουν πολυεθνικές επιχειρήσεις, Μη κυβερνητικές οργανώσεις, hedge funds που διαθέτουν οικονομική δύναμη πυρός τέτοια που συγκρίνεται με προϋπολογισμούς χωρών.
Βάζουμε ένα στοίχημα που δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει όμως να κερδηθεί και θα κερδηθεί με σκληρή δουλειά, με συντονισμό των ενεργειών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης: Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβερνητικό, ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο ρόλος των Κοινοβουλίων σε αυτό το σχεδιασμό, συνιστά το συνδετικό κρίκο των τριών αυτών επιπέδων.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, επιδιώκει και νομίζω ότι τα καταφέρνει, να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη ενός Μητροπολιτικού ρόλου και μιας μοναδικότητας σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου