Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Καταργείται από φέτος η προσκόμιση πιστοπ.Δημοτολογίου (350.000 πιστοπ.) !!!


O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, είπε:
Κάνουμε από κοινού μία εξαγγελία ενός προγράμματος το οποίο θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή των εκπαιδευτικών αλλά γενικότερα των πολιτών.
   Πρόκειται για τη διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, του «My School», με το γενικότερο πληροφοριακό σύστημα του Δημοτολογίου της χώρας,  που θα επιτρέψει να υπάρξει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους. Αν αυτό το σύστημα είχε εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο θα είχαμε γλιτώσει τη διαδικασία έκδοσης 350.000 πιστοποιητικών για εγγραφές και μεταβολές στο σχολικό σύστημα. 
Θα μπορούσαμε να βρούμε πολλά στοιχεία να σας πούμε: για παράδειγμα, κάθε έτος για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά απαιτούνται περίπου 250.000 πιστοποιητικά, που αντιστοιχούν σε  40.000 εργατοώρες και 5.704 εργατοημέρες.
Επίσης θα μπορούσε κανένας να λάβει υπόψη ότι  έχουμε έξοδα από τις εκτυπώσεις, τα φαξ, τα τηλέφωνα και βεβαίως το σημαντικότερο, που μπορεί να μην έχει οικονομική άμεση αποτίμηση αλλά αφορά τη ζωή των πολιτών, είναι η απώλεια χρόνου, η ταλαιπωρία των πολιτών και ό,τι συνεπάγεται από αυτή τη ταλαιπωρία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου